Σελίδες

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

" Μένουμε Μαζί στο σπίτι και το Πάσχα" 2η Αποστολή



Αγαπητά μας παιδιά γειά σας,
Το φετινό Πάσχα θα είναι  διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει εώς τώρα. Θα μείνουμε σπίτι όμως θα περάσουμε το χρόνο μας δημιουργικά με την οικογένειά μας. Σημασία έχει να είμαστε υγιείς και εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι.Παρακάτω η ομάδα του etwinning προγράμματος σας έχει ετοιμάσει κάποιες αποστολές. Ελπίζουμε να τις απολαύσετε. 
    Το Πάσχα συνηθίζεται σε κάποιες περιοχές της Ελλάδος να έχουμε κάποια έθιμα. Πάτησε στην παρακάτω εικόνα πάνω στους κύκλους και δες τα έθιμα της Ανάστασης. Μετά μπορείς να ζωγραφίσεις όποιο έθιμο σου έκανε εντύπωση, αφού ζητήσεις από κάποιον μεγάλο να γράψει ποιο έθιμο είναι αυτό.



Περιμένουμε τις ζωγραφιές σου στον ψηφιακό τοίχο.


Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αβγά με διάφορους τρόπους,κόκκινα, χρωματιστά, με κλωστές, με χρώματα ζαχαροπλαστικής .Έτσι λοιπόν αφού βάψεις κι εσύ τα δικά σας αβγά με τη βοήθεια της μαμάς σου μπορείς να μας τα στείλεις .



Εάν θέλεις μπορείς να κάνεις το παρακάτω πείραμα με το αβγό και το ξύδι.

            

Οι φωτογραφίες σου  από τα αβγά και το πείραμα όπως ξέρεις ανεβαίνουν παρακάτω.


Επόμενη αποστολή...ώρα για λογοτεχνία!


Συζήτησε το ποίημα με έναν μεγάλο. Ποιες εικόνες έχει μέσα το ποίημα; Γιατί μιλάει; Θυμήσου τι ακριβώς κάνουμε στο σχολείο όταν συζητάμε ένα ποίημα....Μετά ζωγράφισε τις όμορφες εικόνες του ποιήματος και ανέβασε τη ζωγραφιά σου.


Ώρα για χαλάρωση παιδιά! Πατώντας παρακάτω μπορείς να απολαύσεις διάφορα πασχαλινά παραμύθια




Μπορείς να παίξεις και τα παιχνίδια που ετοιμάσαμε για σένα!!


Μπορείς ακόμα εάν θέλεις να κάνεις κάποια από τις παρακάτω κατασκευές ή όποια άλλη θέλεις εσύ με υλικά που έχεις στο σπίτι!!


                         

Αβγοθήκη από το krokotak



Λαγός και κοτοπουλάκι με ρολό από χαρτί υγείας




Οι κατασκευές ανεβαίνουν εδώ.
https://el.padlet.com/litkanaki/v4snv7hwlkgkpapk

Για να θυμηθείς τις δράσεις της 1ης πασχαλινής αποστολής μπορείς να πατήσεις εδώ.


Τέλος εάν θέλεις με τη βοήθεια ενός μεγάλου μπορείς να ηχογραφήσεις τις ευχές σου για το Πάσχα και να τις στείλεις με προσωπικό μήνυμα στη κυρία σου. Περιμένουμε τις εργασίες σου ως τη Τετάρτη 22 Απριλίου.Με όλο αυτό το υλικό που θα μας στείλετε θα δημιουργήσουμε το πασχαλινό e-book του σχολείου μας.

Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας, με μια ευχή...να βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί!!!!!

       Και μη ξεχνάτε "Μένουμε σπίτι μαζί και το Πάσχα".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου