Σελίδες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

"Μένουμε σπίτι........Μαζί και το Πάσχα" 1η Αποστολή

Αγαπητά μας παιδιά γειά σας!Ελπίζουμε να είστε καλά και να περνάτε δημιουργικά το χρόνο σας!Πλησιάζουμε προς τις Άγιες μέρες του Πάσχα,μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.Μπορείτε να διαβάσετε εάν έχετε παραμύθια στο σπίτι βιβλία σχετικά με το Πάσχα ή ακόμα να δείτε κι διάφορα βίντεο στο youtube όπως το παρακάτω , να μάθετε και να συζητήσετε με έναν μεγάλο την Ιστορία του Πάσχα.
Το βίντεο είναι από το Παιδικό Κανάλι του Youtube, με τίτλο "Ιησούς,ένα Βασίλειο χωρίς σύνορα",επεισόδιο 23



                    

Στη συνέχεια μπορείτε να ζωγραφίσετε ότι σας έκανε εντύπωση από τα Πάθη του Χριστού και να ανεβάσετε τη φωτογραφία με τη ζωγραφιά σας γράφοντας το όνομά σας στον παρακάτω ψηφιακό τοίχο.
           https://padlet.com/mail1385/3m2894kf1zflzrmm

Έτοιμοι για μαγειρική; Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, μάντεψε τις σωστές απαντήσεις στο κουίζ και μπείτε μαζί με τη μαμά στη κουζίνα για να κάνετε τα πιο νόστιμα κουλουράκια.




Mια άλλη συνταγή για κουλουράκια





Εναλλακτικά με αφορμή την αυριανή γιορτή του Σάββατου του Λαζάρου θα μπορούσατε να κάνετε τα γνωστά Λαζαράκια αντί για κουλουράκια ή όποιος θέλει τσουρέκια! Εσείς αποφασίζετε ότι σας αρέσει!






Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας με τις λιχουδιές σας στο παρακάτω ψηφιακό τοίχο.
          

Το Σάββατο του Λαζάρου ανήμερα ,τα παλιά χρόνια στόλιζαν τα παιδιά ένα καλαθάκι με λουλούδια και κρατώντας στα χέρια ένα ομοίωμα του Λάζαρου έβγαιναν στις γειτονιές, γύριζαν από σπίτι σε σπίτι για να ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου και να μαζέψουν αυγά για το Πάσχα. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να ακούσετε τα κάλαντα.




Τι θα λέγατε να κάνετε και μια κατασκευή πασχαλινή ; Ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω και κάντε όποια θέλετε εσείς! Μη ξεχνάτε περιμένουμε τις φωτογραφίες σου!





Τις κατασκευές σας τις ανεβάζετε εδώ!!


Τέλος αφού μάθατε την ιστορία των Παθών μπορείτε να βάλετε παρακάτω τις εικόνες στη σωστή σειρά.Μη ξεχνάτε να πατήσετε το γαλάζιο κουμπί κάτω δεξιά για την επαλήθευση

Θα τα πούμε σύντομα με την επόμενη πασχαλινή αποστολή!!!Να προσέχετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου