Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Μένουμε ασφαλείς στο σπίτι γιορτάζοντας τη γιορτή της μητέρας

Αγαπητά παιδιά,έρχεται μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χρονιάς τη Κυριακή στις 10 Μάιου ,η γιορτή της Μητέρας.Μένουμε ασφαλείς στο σπίτι και ο Άκης Σπιτάκης θα σας βοηθήσει να τη γιορτάσετε με την επισημότητα που της αρμόζει!
Είστε έτοιμοι λοιπόν για τη 10η αποστολή;

Ακολουθήστε τα βήματα και γιορτάστε τη μοναδική αυτή γιορτή!

1) Δες το βίντεο με την αποστολή του Άκη Σπιτάκη.




2)Παίξε το διαδραστικό παιχνίδι με τους διάσημους πίνακες ζωγραφικής  με θέμα τη μητέρα.


3)Τώρα σκέψου ένα υλικό για τη συνταγή της καλύτερης μαμάς του κόσμου και ζωγράφισε το σε ένα χαρτί (Ρωτήστε τα παιδιά τι κάνει με μια λέξη τη μαμά τους τη καλύτερη μαμά του κόσμου .Το υλικό θα είναι με μεταφορική έννοια πχ. 2 κούπες φιλιά,1 κιλό αγκαλιές κτλ). Στο παρακάτω αρχείο γράψε με τη βοήθεια ενός μεγάλου online το υλικό για τη συνεργατική συνταγή του σχολείου μας!(Πατήστε στην εικόνα).Θερμή παράκληση να επιλέγετε υλικά που δεν έχουν ειπωθεί από άλλα παιδιά!!!!




4)Ζωγραφίσε το συστατικό που προτείνεις και ανέβασε τη ζωγραφιά σου στο παρακάτω ψηφιακό τοίχο. (Ένα παράδειγμα ακολουθεί παρακάτω)



5)Ο Άκης Σπιτάκης όμως δεν ξέρει να γράφει τη λέξη "Σ'αγαπώ". Εσύ αλήθεια ξέρεις να τη γράφεις; Παρακολούθησε το παραμύθι της Νίνας Ζαφειρίου με το τίτλο "Κι εγώ σ' αγαπώ", πατώντας στην εικόνα.

6)Τώρα ζωγράφισε το πορτρέτο της μαμάς σου και στην άκρη γράψε τη λέξη "Σ'αγαπώ". Μετά ξέρεις τι θα κάνεις...Βγάλε τη ζωγραφιά σου φωτογραφία και ανέβασέ την στο ψηφιακό τοίχο που ακολουθεί. Θυμίζουμε ότι το πορτρέτο αφορά τη ζωγραφική του προσώπου μόνο και όχι ολόκληρου του σώματος. (Μπορείς να δεις τη παρακάτω ζωγραφιά για να πάρεις μια ιδέα)



Mπορείς εάν θέλεις να κάνεις τις παρακάτω εργασίες.




Η μητέρα μέσα από τη Τέχνη, an interactive worksheet by michaella
liveworksheets.com


Και μη ξεχνάς περιμένουμε τις εργασίες σου εώς το Σάββατο!
Χρόνια Πολλά γλυκιά μανούλα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου