Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Πρόγραμμα :E twinning " Μένουμε σπίτι.......μαζί"

Αγαπητοί γονείς,
Τα σχολεία έκλεισαν και η καθημερινότητά μας άλλαξε ριζικά!
Όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη για όλους μας!! Ο εγκλεισμός στο σπίτι από ότι φαίνεται θα κρατήσει για αρκετό χρονικό διάστημα...Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες δράσεις για να περάσουμε το χρόνο μας πιο δημιουργικά και για να αλλάξει η ψυχολογία μας...Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιωματικό χαρακτήρα του νηπιαγωγείου με την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών αλλά ας κάνουμε μία προσπάθεια.....Συμφωνείτε;;;
Αποφασίσαμε με αρκετά νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα να πραγματοποιήσουμε ένα πρόγραμμα e- twinning, ένα συνεργατικό έργο που θα διαρκέσει όσο και ο εγκλεισμός μας στο σπίτι, με τίτλο " Μένουμε σπίτι.........Μαζί"

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το έργο "Μένουμε σπίτι", εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Κάθε εβδομάδα θα δίνουμε μία αποστολή στα παιδιά σχετικά με διάφορα θέματα την οποία θα πραγματοποιούν...

Είστε έτοιμοι για την πρώτη σας " αποστολή" ;


Πάρτε λοιπόν χαρτιά, μαρκαδόρους και μπογιές και κάντε την ωραιότερη ζωγραφιά με τίτλο " Μένουμε σπίτι....Μαζί".Βγάλτε φωτογραφία τη ζωγραφιά σας( μόνο τη ζωγραφιά χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπα) και στείλτε την μας.....Περιμένουμε με ανυπομονησία!!!!!!!!!Ξεκινάμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τη ζωγραφιά μπορείτε να την ανεβάσετε στο Padlet, τον ψηφιακό τοίχο του νηπιαγωγείου μας.
Ακολουθείστε απλά τις οδηγίες....Πατήστε στο σύνδεσμο, κάτω στο τοίχο δεξιά είναι το σύμβολο + . Επιλέξτε το και αυτόματα θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο τοίχο...Μπορείτε να γράψετε το όνομα του παιδιού  κι ένα τίτλο(προαιρετικά),. Πατήστε το βελάκι που εμφανίζεται στο παράθυρο και δεξιά θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο.Επιλέξτε "Διαλέγω φάκελο" και ανεβάστε τη φωτογραφία...Είστε έτοιμοι!!!!!!!!

Ο ψηφιακός τοίχος μας.......

https://padlet.com/7ksegeldr/1w6dfdyd8vyz


Το έργο eTwinning «Μένουμε σπίτι…μαζί» έχει πάρει έγκριση από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης και οι δραστηριότητες καθώς και οι φωτoγραφίες με τα έργα των παιδιών θα αναρτώνται στην σχετική πλατφόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το eTwinning μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm


Καλή αρχή!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου